Take Over

Take Over, creatieve overnames op onverwachte locaties

Kunst vormt de broedplaats en motor voor innovatie en sociaal debat. Vanuit deze visie kwam Kavka met het project ‘Take Over’. Dit initiatief brengt via artistieke interventies creatieve, niet-stedelijke en ambitieuze jongeren samen met politici, ambtenaren, onderzoekers, activisten, ontwerpers, kunstenaars en actieve burgers. Per editie wordt een curator uitgenodigd om samen met jongeren aan de slag te gaan met een centraal thema zoals drag, dans, verlies of ontevredenheid.

Onze studio ontwikkelde de campagne-identiteit voor Take Over, waarin tape steeds het startpunt vormt voor een grafische, activistische en herkenbare campagne. De tape wordt over het ontwerp heen geplakt, geïnspireerd op het ‘tag’-principe van graffiti. Gekleurde tape – wisselend per editie – neemt de locatie, de buurt én alle posters en socials over. Naast een wisselende kleur is er per editie ruimte voor een thematische invulling.

Met deze artistieke ingrepen ontstaan nieuwe ontmoetingen en bijzondere inzichten. Het project zorgt dat verschillende verhalen en invalshoeken rondom de maatschappelijke thema’s worden belicht. Zo legt Take Over bloot wat broeit en groeit in de samenleving.

De curatoren van de eerste editie, die plaatsvond op het dak van het M HKA Museum, waren choreograaf Iris Bouche en artiest Kobe Proesmans. De edities daarna vonden plaats op De studio, Zomerfabriek Antwerpen, Mino Art space en Stormkop.

Check out more work