Alles außer flach ’23

Alles außer flach '23, at Leipziger Buchmesse

Maak kennis met ‘alles außer flach’, de thematische vertegenwoordiging van literatuur uit Vlaanderen en Nederland op de Leipziger Buchmesse 2023 en 2024. In de Lage Landen, een regio die wordt gekenmerkt door kronkelende sloten, uitgestrekte weiden en rechte wegen, ligt een rijk tapijt van literaire expressie dat vaak over het hoofd wordt gezien. Om deze rijkdom aan hedendaags proza en begaafde schrijvers te belichten, zijn het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen in 2024 gezamenlijk eregastland in Leipzig, Duitsland.

Onze aanpak voor dit landelijke festival wordt gekenmerkt door het tonen van interdisciplinaire projecten en heeft als doel een nieuwe generatie schrijvers en kunstenaars uit de buurlanden België en Nederland te introduceren bij het Duitse publiek. De focus gaat verder dan conventionele boekpresentaties en omvat actuele thema’s die grenzen overstijgen. Integraal onderdeel van onze aanpak is een dynamische uitwisseling met andere kunstdisciplines, waaronder podiumkunsten, beeldende kunst, de creatieve industrie en film – allemaal vitale onderdelen van het promoten van literatuur.

Na het winnen van de pitch werd onze studio de opdracht toevertrouwd om de identiteit van het evenement te ontwerpen, de online aanwezigheid te creëren, de beursstand te ontwerpen en het drukwerk te verzorgen. Voor de beursstand van dit jaar werkten we samen met de Brusselse architecten Raf Geysen en Alice Babini, evenals met de Nederlandse ontwerper Dirk van der Kooij. Als studio die zowel in Vlaanderen als in Nederland gevestigd is, vertegenwoordigt dit project een samensmelting van de twee landen en onze twee studio’s.

Check out more work