Dd Magazine 3 & Dd Yearbook ’23-’24

Dd Magazine 3 & Dd Yearbook '23-'24, Naturing

In 2023 publiceerde de BNO zowel de vierde editie van Dd Magazine als Dd Yearbook, met ‘Naturing’ als centraal thema. Dit werkwoord verwijst naar ‘ontwerpen met en voor de natuur’. In een tijd waarin de wereld te maken heeft met de negatieve gevolgen van klimaatverandering, geopolitieke conflicten en snelle technologische ontwikkelingen, zoeken ontwerpers naar oplossingen om een betere wereld te creëren. Wat als het mogelijk is om opnieuw een duurzame relatie met onze planeet op te bouwen in plaats van haar te vernietigen? Hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan een gezond evenwicht tussen mens, natuur en technologie?

Elke publicatie belicht een andere ontwerper op de cover. Dd Magazine 3 toonde ‘Botanical Bath’ van Joost Emmerik, uit Have We Met? Humans and non-humans on common ground voor het Nederlandse paviljoen op de 23e Triënnale di Milano, Italië, in 2022. Het Yearbook ’23-’24 toont de ‘Architextiles’ van Aleksandra Gaca. Door deze publicaties en de betrokkenheid van de community is de BNO een merk geworden voor, met en gemaakt door Nederlandse ontwerpers.

De Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers (BNO) is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. Als onderdeel van hun visuele identiteitsrebranding ontwikkelden we het Dutch Designers (Dd) platform om Nederlandse ontwerpers te inspireren, verbinden en vieren. Het Dd platform omvat de jaarlijkse publicaties Dd Magazine en Dd Yearbook. In Dd Magazine richten we ons op design en essays rondom een thema, terwijl het Yearbook verslag doet van alles wat dat jaar is gebeurd op het gebied van Nederlands design: van prijswinnaars tot aanstormend talent en werk van studenten. Zowel het ontwerp als de inhoud van deze publicaties zijn gebaseerd op een jaarlijks terugkerend, actueel thema.

Check out more work