Stadmakerscongres

Stadmakerscongres, Perspectives on Space

Het Stadmakerscongres is dé werkplaats en denkruimte voor het maken van de stad Rotterdam. Bij dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en de Gemeente Rotterdam, komt iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt samen om te discussiëren over en werken aan toekomstige mogelijkheden én uitdagingen. AIR vroeg ons om een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen voor de 8e editie van het congres.

PERSPECTIVES ON SPACE
Tijdens het congres worden belangrijke vragen gesteld als: hoe gaan we om met de steeds beperktere ruimte in de stad? Als reactie hierop ontwikkelden we het concept Perspectives on Space. De identiteit en het venue design bestonden uit typografische motion graphics die net als de stad constant in beweging zijn. Het woord ‘Ruimte’, een van de belangrijkste thema’s van het congres, reageert op een aantal actuele vraagstukken. De ruimte in de stad is beperkt en we moeten deze slim benutten!

TOTAALBELEVING
De nieuwe identiteit zet het congres neer als een totaalbeleving: iets waar je bij wilt zijn. AIR heeft naar aanleiding van deze editie meer enthousiaste reacties en nieuwe initiatieven ontvangen dan ooit tevoren. Het is het begin van het waarmaken van de ambities van AIR om het Stadmakerscongres nationaal en internationaal op de kaart te zetten.

Bekijk hier de website

“We hebben er veel complimenten over gekregen: dat het lekker bold, eigentijds en helder is, wat past bij de stad Rotterdam en het stadmaken. Jullie hebben precies de juiste tone of voice weten te pakken. Het digitaal ontwerp sloot naadloos aan bij de analoge uitvoering in de Schouwburg en de presentatie on stage. Overal wordt de vorm- en beeldtaal consequent uitgevoerd, zodat er echt een duidelijke identiteit voor het Stadmakerscongres is neergezet.”
– AIR