Kunsteducatie Studio C

Studio C, een creatieve kinderspeelplaats

Onderzoek wijst uit dat rood de lievelingskleur is van de meeste kinderen. Toen wij voor Museum Kranenburgh een nieuwe educatieve ruimte mochten ontwerpen, gaven we het dan ook deze kleur. Zo bakenden we deze “space within a space” af: Studio C heeft maar één muur, maar is als rode oase toch direct herkenbaar als aparte creatieve speelplaats voor kinderen.

Ook de multifunctionele werktafel en bijbehorende krukken, ontworpen door Lambert Kamps, zijn rood. De jongste bezoekers worden uitgenodigd om meteen aan de slag te gaan met allerlei knutselmateriaal. We ontwikkelden ook de eerste educatieve opdracht voor Studio C. We vroegen kinderen een letter naar keuze uit de naam ‘Studio C’ te tekenen. Op deze manier ontdekten ze een belangrijk aspect van grafische vormgeving, namelijk typografie. Een selectie van de leukst geïllustreerde letters vormt uiteindelijk het nieuwe logo van Studio C.

Zowel de tafel als de krukjes hebben dezelfde kleur rood als de muur en de vloer. Hierdoor wordt de speciale ruimte binnen de expositiezaal extra benadrukt.

Uit de honderden letters maakte studio de Ronners een selectie die ze vervolgens digitaliseerde.