Dd Magazine 1 & Dd Yearbook ’21

Dd Magazine 1 & Dd Yearbook '21, Horizons

De Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers (BNO) is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. Als onderdeel van hun visuele identiteit rebranding ontwikkelden we het Dutch designers (Dd) platform om Nederlandse design(ers) te inspireren, verbinden en vieren. Onderdeel van het Dd platform zijn de jaarlijkse publicaties Dd Magazine en Dd Yearbook. In Dd Magazine richten we ons op design en essays rondom een thema, terwijl het Jaarboek alles behandelt wat er dat jaar is gebeurd op het gebied van Nederlands design: van prijswinnaars tot aanstormend talent en werk van studenten. Zowel het ontwerp als de inhoud van deze publicaties zijn gebaseerd op een jaarlijks terugkerend, actueel thema.

In 2021 werd het thema ‘Horizons’ verkend aan de hand van werk en teksten gemaakt door, met en voor Nederlandse ontwerpers met allerlei achtergronden. Om het thema te visualiseren verhuisden de paginanummers en titels naar de middelste (horizon)lijn en kregen artikelen een passend hemelverloop op basis van de aangeleverde beelden of tekst.

Elke editie van het Jaarboek vragen we een andere ontwerper voor de cover. Voor ’21 toonde de cover ‘Sunne’, een door Marjan van Aubel ontworpen lamp op zonne-energie die de zon naar binnen haalt. Door deze publicaties en de betrokkenheid van de community is de BNO een merk geworden voor, met en gemaakt door Nederlandse ontwerpers.