BNO

BNO, made by Dutch designers

De BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland. Hoewel de BNO al meer dan 100 jaar opkomt voor de rechten van designers, zijn er nog te veel mensen niet bekend met wat ze doen. Wij kregen de eervolle opdracht om ze te helpen de community beter te bereiken. Als kick-off van deze samenwerking ontwierpen we de wervingscampagne voor tijdens de Dutch Design Week, het grootste designevenement van Noord-Europa. Met een aantal bold statements lieten we designers hier alvast kennismaken met de BNO.

EYE-CATCHER
Om het kritische publiek van ontwerpers te bereiken, ontwierpen we flyers als eye candy. Met de felle kleuren en stevig neergezette slogans maakten we van een doodnormale flyer een iconisch designobject dat in 5 statements samenvat waar de BNO voor staat. Made by Dutch designers: de BNO is voor en door ontwerpers, dus sluit je aan.

WHAT’S IN IT FOR ME?
Uitdelen, invullen, afscheuren en uitwisselen. De campagne was een duidelijke ‘call to action’, waarmee directe interactie werd aangegaan met het nieuwe publiek. De flyers werden tijdens de Dutch Design Week uitgedeeld door BNO-crew vanuit tote bags met de opdruk: “What’s in it for me?”. Met deze campagne kan de BNO op een nieuwe manier communiceren. Een goed begin is gemaakt om de organisatie op de kaart te zetten bij de designers’ community.

SILVER AWARD

Dutch Creativity Awards, Finalist Lamp, categorie: Branding
European Design Awards, Zilver, 2020

De BNO was enthousiast over ons design en enorm tevreden met het resultaat. Het was bullseye! “De flyers zijn veelvuldig gebruikt en ze hebben al geleid tot veel leuke interactieve gesprekken, reacties en interesse van designers in onze organisatie!”

WOOD PENCIL AND SILVER AWARD

D&AD, Wood Pencil, Dd Magazine, Magazine Rebrand, 2023
European Design Award, Silver, Dd Magazine, Magazine, 2023