BouwJong!

BouwJong, Visualisatie van beperkte woonruimte

Jongeren maken een stad levendig. Ze brengen innovatie en dragen bij aan kunst, cultuur en creativiteit. Net als alle andere inwoners verdienen zij goede huisvesting. Dit kan een uitdaging zijn, vooral wanneer ze in aantal toenemen, zoals in Groningen. Samen met Platform GRAS ontwikkelden wij naam, logo en identiteit voor een manifestatie gericht op jongerenhuisvesting: BouwJong!

Het iconische logo dat we ontwierpen, vormde de basis voor de hele identiteit. Voor de BouwJong!-tentoonstelling ontwikkelden we samen met designer Lambert Camp een modulair systeem: een knipoog naar de zoektocht naar een nieuwe verdeling van de beschikbare (woon)ruimte in Groningen. Het gelijknamige boek, dat de plannen van het initiatief uiteenzette, bevatte een beeldessay van onze hand. ‘Hoe wonen jongeren nu?’ gaf met bijzondere fish eye foto’s een overzicht van de enorme diversiteit aan woonruimten voor jongeren.

“Het modulaire systeem is een knipoog naar de zoektocht naar een nieuwe verdeling van de beschikbare (woon)ruimte in Groningen.”