Claxe

Claxe, een slimme online ‘hunting tool’

Start-up Claxe helpt online marketeers en andere web-ondernemers bij de monitoring van hun concurrenten. De slimme ‘hunting tool’ geeft inzicht in nieuwe ontwikkelingen en nieuwe business.

Wij kregen de opdracht een herkenbare merkidentiteit te ontwikkelen voor de nieuwe start-up Claxe. Het uitgangspunt was de ‘Claxe pay-off’: monitor je concurrenten en verscherp je focus. De merkidentiteit moest bovendien duidelijk maken dat het gaat om een slimme online ‘hunting tool’.

We zijn op zoek gegaan naar een dier dat goed past bij het karakter van Claxe: een dier dat scherp ziet, alle bewegingen in de gaten houdt, recht op zijn doel af gaat en toehapt. Dit heeft zich vertaald in een stereotypisch dierfiguur: de Claxe krokodil. Het diertje oogt slim, vrolijk en scherp. Hij jaagt op de content van webshops, houdt zijn ogen open en maakt zo zijn klanten doelgerichter.

De basisvorm komt voort uit de letter C waarmee verwezen wordt naar de bedrijfsnaam en de Crocodile. De zachte lijnen geven het geheel een vriendelijk karakter. Het felle groen geeft het logo een digitale look and feel, passend bij een online dienst. Het logo komt sterk naar voren op websites en laat zich bovendien makkelijk gebruiken op merchandise en andere communicatie- en huisstijlmiddelen. Naast de basiskleur worden op de website nog andere  kleuren gebruikt die passen bij een slimme online tool (en de wereld van een krokodil): pool blue en catch salmon-red.

Check out more work