Waterbedrijf Groningen

Elk druppel telt

Noorderzon is een elfdaagse internationale kunstenmanifestatie in Groningen waar ieder jaar veel publiek op af komt. Waterbedrijf Groningen vroeg ons om ze te helpen met het promoten van kraanwater op dit festival. Onze campagne zette kraanwater neer als het goedkope, gezonde en milieuvriendelijke alternatief voor bijvoorbeeld fleswater en alcohol. Om op te vallen in de rijk gedecoreerde festivalomgeving, moesten we de boodschap verpakken in een visuele stijl die meteen de aandacht greep.

We noemden de campagne ‘Water in Opstand’. Water komt voor zichzelf op en vecht terug, bijvoorbeeld met protestborden met slogans als ‘Elke druppel telt’ en ‘Zonder water geen leven’, die over het hele terrein te vinden waren. Ook de drinkflessen, tappunten en zelfs ijsjes met een verborgen boodschap inspireerden festivalbezoekers om meer bewust te worden van hun watergebruik. De opdrachtgever, Waterbedrijf Groningen, was heel blij met het resultaat: het gedurfde ontwerp maakte veel los bij de bezoekers.

“We hebben al sinds 2009 waterkranen op Noorderzon Festival, maar dit jaar vielen ze echt op en kregen we meer reacties dan ooit! De ontwerpen van studio de Ronners maakten dat veel mensen onze aanwezigheid op het festival opmerkten. Al met al merkten bezoekers dat we ‘met lef communiceren’, iets wat je van zo’n organisatie niet zou verwachten. Ook de ijslolly’s waren een schot in de roos, die bij veel festivalbezoekers de discussie over water en milieu aanwakkerde. Noorderzon trekt 135.000 bezoekers, dus we hebben veel mensen in één keer bereikt!”

– Waterbedrijf Groningen

Check out more work