ParkBee

ParkBee, de slimme parkeer app

De oprichters voelden zich verwant met de eigenschappen van een honingbij: een actief beestje dat hard werkt, een bijdrage levert aan de gemeenschap en ook nog eens beschikt over een vriendelijke uitstraling. Vandaar de bedrijfsnaam. Het logo moest de naam bevatten en tegelijk duidelijk herkenbaar zijn voor de automobilist.

Studio De Ronners namen de P van ParkBee als uitgangspunt voor het logo en ‘mixten’ het met het kenmerkende rode pin van Googe Maps. De P als universeel parkeericoon verpakte we in een ‘bijvormige’ locatieduider in de geel-zwarte signaalkleuren van ParkBee. Voor het geel kozen we voor het heldere Traffic Yellow. Deze kleur is goed inzetbaar voor outdoor signing en werkt bovendien goed om opvallend drukwerk te maken.

We gaven het logo een sympathieke uitstraling mee: helder, eenvoudig en met een gezonde dosis fun. Daarbij verwijzen de halfronde lijnen naar een glimlach. Parkeren met ParkBee is niet langer vervelend en tijdrovend. Het maakt zowel de automobilist als de gebouweigenaar blij!

Check out more work