Rotterdam Architectuur Maand ’21

Rotterdam Architectuur Maand ’21, Ontdek de Onderstroom

Om de innovatieve kracht van architectuur meer zichtbaar te maken, werken Architectuur Instituut Rotterdam, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners samen met verschillende partijen uit de architectuursector, in en rondom Rotterdam. Het hele jaar door organiseert de community uiteenlopende. In juni 2021 stond het hoofdevenement RA Maand in het teken van de onderstroom van Rotterdam. Hier konden mensen letterlijk ervaren dat er ondergronds iets borrelde in het Festivalhart, acht verdiepingen onder Rotterdam Centraal Station. De tentoonstelling in de ondergrondse parkeergarage, leidde bezoekers door een immens landschap van betonpuin. Hier was te beleven hoe architecten, de stad en haar inwoners samenwerken aan een veerkrachtige stad.

Wij ontwikkelden de identiteit, de website, de campagne en de bewegwijzering van de tentoonstelling. De interventie werd ontworpen door architect Enzo Valerio. De partners van deze editie waren onder andere de Gemeente Rotterdam, Rotterdamse Dakendagen, OMI, universiteiten en vele ontwerpbureaus.

Het architectuurfestival zet Rotterdam nationaal en internationaal op de kaart. In 2019 groeide RA Maand met meer dan 50 activiteiten, 70.000 nationale en internationale bezoekers en een exponentiële groei online. Evenementen en initiatieven van de groeiende community zijn steeds meer zichtbaar.

Check out more work