Passa Porta Festival ’23

Passa Porta Festival '23, Literatuur festival Brussel

Van 23 tot 26 maart 2023 bracht Passa Porta — een meertalig literatuurhuis en ontmoetingsplek in Brussel — lezers en schrijvers samen voor de succesvolle negende editie van het Passa Porta Festival. Duizenden bezoekers stippelden hun persoonlijk parcours uit tussen 13 partnerlocaties (waaronder De Munt, Ancienne Belgique, Muntpunt, MAD Brussels, La Bellone en Beursschouwburg). Met grote namen, waaronder een Nobelprijswinnaar, op het programma en tot de nok gevulde zalen mag het Festival zich tot een van de meest toonaangevende meertalige literaire evenementen in Europa rekenen.

Omdat Passa Porta zich de komende jaren inzet op meer publieksverbreding waren ze op zoek naar een meer toegankelijke uitstraling voor het festival. Voor hun negende editie selecteerde ze onze studio als nieuwe partner voor de rebranding en uitwerking van de festivalcommunicatie.

We ontwikkelde een wervende en activerende event identiteit die past bij de veranderingen die het huis de laatste jaren heeft ondergaan. De uitstraling van het Festival evolueerde naar een meer laagdrempelige, toegankelijke en toch literaire visuele identiteit, die door zijn flexibiliteit stand houdt.  Met een eenvoudige ingreep op hun bestaande logo en de abstracte verwijzing naar een boek blijft het ontwerp in nauw verband met hun algemene identiteit.

De on-en offline campagne starte in oktober 2022 met een Early Bird campagne en kende haar hoogtepunt in maart 2023, met wijdverspreide advertenties, een herkenbare postercampagne, opvallende flyers en inkleding doorheen de stad.

Publiek, pers en internationale literatuurprofessionals reageerden lovend en enthousiast. Het ontwerp is wat het publiek van Passa Porta verwacht, minder complex en met een tikkeltje meer avontuur en uitspatting! Met een warmere, meer uitnodigende identiteit  genereerde het ontwerp meer merkbekendheid voor het Festival, alsook voor Passa Porta als literatuurhuis zelf.

Check out more work