Design Cares

Design Cares, een bookazine voor ontwerpers en de zorg

De publicatie Design Cares, een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, toont de vele verschillende manieren waarop ontwerpers kunnen bijdragen aan actuele vraagstukken in de zorg. Omdat een conventioneel medium niet volstond, goten we Design Cares in de vorm van een ‘bookazine’: een combinatie van een boek en een magazine. Hierin was ruimte voor de grote hoeveelheid en diversiteit aan content, terwijl het toegankelijke karakter van een magazine werd behouden.

De publicatie, die werd gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven, dient als toegankelijke inspiratiebron waarin zorgpersoneel en ontwerpers samenkomen.

In het eerste magazine van de reeks presenteert het Stimuleringsfonds samen met buro MA.AN en STUDIO STIX de resultaten van het onderzoek over de werk- en woonomgeving van mensen met een beperking.

In de tweede editie werd het onderzoek Het Nieuwe Bartholomeus Gasthuis gepresenteerd dat gericht was op de versterking van de integrale keten van welzijn, wonen en zorg in de binnenstad van Utrecht

Check out more work