Rotterdam Architectuur Maand ’22

Rotterdam Architectuur Maand ’22, Vista Rotterdam

Rotterdam Architectuur Maand, het grootste jaarlijkse architectuurfestival in Nederland boeit publiek met innovatieve thema’s. Elke editie onthult een nieuw Festivalhart, dat fungeert als thematisch knooppunt in Rotterdam. Het thema voor editie 2022 was ‘Vista Rotterdam!’, gericht op de essentiële rol van design in het creëren van een prettige leefomgeving en ruimtelijke overgangen. Deze editie resulteerde in de creatie van ‘Het Podium’, een opvallend 29 meter hoog neonroze platform bovenop het Nieuwe Instituut. Deze immersieve ervaring benadrukte de transformatieve kracht van architectuur en bood nieuwe perspectieven en inspirerende dialogen over de toekomst van onze stedelijke omgeving.

De neonroze installatie, ontworpen door MVRDV, biedt bezoekers een uniek perspectief op architectuur, de stad, het Museumpark en het Nieuwe Instituut. Met zijn indrukwekkende buitentrap biedt het een adembenemend uitzicht en dient het als locatie voor lezingen, films en andere architectuurevenementen. Binnen in het Nieuwe Instituut toont de hoofdtentoonstelling (T)Huis meer dan 30 projecten die de toekomst van onze leefomgeving verbeelden, met onderwerpen als circulaire energie, groene daken, verticale dorpen en zelfbouw.

Sinds 2021 ontwikkelt onze studio de identiteit van het festival, de website, de campagne en de bewegwijzering van de tentoonstellingen. Het festival wil op lange termijn (inter)nationale betekenis krijgen. In 2019 kende RA Month een substantiële groei met meer dan 50 activiteiten, 70.000 bezoekers van over de hele wereld en een toegenomen online aanwezigheid. Voortbouwend op dit succes wil het festival zijn evenementen en initiatieven uitbreiden en zo zorgen voor nog meer zichtbaarheid en impact.

Check out more work