De Wasserij

De Wasserij, slow fashion hub

De Wasserij is een broedplek waar innovatieve modeprofessionals elkaar ontmoeten, samen werken en kennis uitwisselen. Het gebouw, een voormalige industriële wasserij in Rotterdam-Noord, biedt studio’s aan zo’n vijftig movers & shakers uit de modebranche. In De Wasserij kunnen zij en andere geïnteresseerden gebruik maken van een volledig uitgerust makerslab, gericht op mode en textiel. Daarnaast biedt De Wasserij ruimte voor exposities, pop-ups en een programma van activiteiten voor professionals en modeliefhebbers.

De residents van De Wasserij hebben een gemeenschappelijk belang: zij vinden het belangrijk om via hun praktijk bij te dragen aan een betere toekomst. Want, steeds meer professionals én steeds meer consumenten worden zich ervan bewust dat mode zorgt voor grootschalige vervuiling. Ook groeit het besef dat de productie van met name ‘fast fashion’ op veel plekken in de wereld zorgt voor sociale ongelijkheid.

Voor deze nieuwe hub werd onze studio gevraagd om een identiteit neer te zetten, hiervoor haalde we inspiratie bij de toepasselijke plek. De W veranderde in een wastonnetje en het logo werd ingezet als waslabel, hierdoor krijg je niet alleen een herkenbaar logo maar blijft ook makkelijk toepasbaar op verschillende middelen. Daarnaast ontwikkelde we ook de website en de wayfinding in het gebouw.

Check out more work