Platform31

Platform31, een identiteit die meegroeit met de organisatie

Platform31 is dé kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. De vijf prominente onderzoeks- en kennisinstellingen die aan de basis hiervan stonden, vroegen aan ons om een passende identiteit te ontwikkelen. Een belangrijk uitgangspunt was dat wij een goede basis neerzetten waarop het platform zelfstandig verder kon bouwen.

We ontwikkelden een doordachte en stapsgewijze implementatie van de nieuwe huisstijl. Een interne workshop bood volop ruimte voor ideeën over de nieuwe organisatie en een bijpassende identiteit en leverde waardevolle informatie op voor de ontwikkeling van de huisstijl. Dit resulteerde in een digitaal brandbook en handige tools en templates voor hun eigen publicaties, rapporten en verslagen. Gebruiksvriendelijkheid staat in dit ontwerp voorop. De organisatie moet makkelijk zelf aan de slag kunnen met een nieuwe identiteit.

We ontwikkelden een digitaal brandbook en handige tools en templates voor hun publicaties, rapporten en verslagen. Zo kan Platform31 zelfstandig verder bouwen aan een sterk merk.