KNHG

KNHG, Framing History

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap zet zich al 170 jaar in voor iedereen die in de geschiedkunde werkzaam is. De beroepsorganisatie behoort tot de oudste genootschappen van Nederland en heeft een trouwe achterban van historici. Daarnaast diende een nieuwe generatie te worden aangesproken met behulp van een eigentijdse corporate identity. Hoe breng je een historisch instituut naar het heden en maak je het klaar voor de toekomst? We deden dit door de geschiedenis te framen.

FRAMING HISTORY
In de geschiedkunde kom je vaak een tijdlijn tegen, een tool die de geschiedenis uitbeeldt door het op te delen in segmenten en momenten uit te lichten. Dit concept van de tijdlijn is de basis van de identiteit en de communicatie van het KNHG. Met de H van Historisch framen we momenten in de tijd. Samen vormen de uitingen – van brochure tot website – een oneindig doorlopende KNHG-tijdlijn waarmee het genootschap herkenbaar kan communiceren.

HISTORISCH EN HEDENDAAGS
Door beeldmateriaal uit het KNHG-archief van een eigentijds frame te voorzien en het woordbeeld uit klassieke én moderne letters op te bouwen, vangen we zowel het historische als het hedendaagse karakter van de organisatie in een onderscheidende vormgeving. Jong KNHG, het platform speciaal gericht op jonge historici, heeft binnen de nieuwe identiteit een herkenbare propositie die aansluit bij de doelgroep.

Met deze eigentijdse identiteit kan het KNHG eenduidig en helder communiceren en zichzelf op de kaart zetten bij de verschillende doelgroepen. De nieuwe uitstraling heeft al vruchten afgeworpen: bij congressen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld, weet het KNHG zich nu herkenbaar en professioneel te profileren. Deze historische organisatie staat met beide benen in het nu!

Bronze Award!

European Design Award Brons, 2019

Category: Printed identity

Check out more work